Validio, en datakvalitetsplatform baseret i Sverige, kommer fra stealth med $15M – TechCrunch

0
Validio, en datakvalitetsplatform baseret i Sverige, kommer fra stealth med $15M – TechCrunch

Datakvalitet har udviklet sig som en fremtrædende og stadig mere kritisk del af datavidenskabens verden: virksomheder sidder på voksende skare af information, men det er kun nyttigt, hvis vi kan stole på, at det er nøjagtigt og brugbart. Til det formål Validio, en startup, der bygger værktøjer til at forbedre og sikre datakvaliteten – specifikt med værktøjer, der lader brugere rydde op i data både lagret i datavarehuse og andre steder, såvel som i realtid – annoncerer en seed-runde for at markere dens fremkomst fra stealth. Den Stockholm-baserede virksomhed har rejst 15 millioner dollars, finansiering, som den planlægger at bruge til forretnings- og produktudvikling, R&D og til at ansætte flere talenter.

Lakestar – den London-baserede VC, der foretog tidlige investeringer i virksomheder som Facebook og Airbnb, men som stort set har fokuseret på at støtte lovende startups ud af Europa (det støttede også Skype, Spotify, Revolut og mange andre) – førte denne runde med J12 og flere højt profilerede personer deltager også.

(Listen inkluderer fodboldspilleren (fodboldspilleren) Zlatan Ibrahimović, Snowflakes CMO Denise Persson, MongoDBs medstifter Kevin Ryan, Neo4j medstifter Emil Eifrem, DeepMinds produktchef Mehdi Ghissassi og Kim Fai Kok & Dara Gill fra angel collective Framtid.)

Som med mange virksomhedsstartups i stealth i disse dage, har Validio brugt tiden, siden det blev grundlagt i 2019, til at arbejde stille og roligt på sit produkt og samtidig tilmelde kunder til live-implementeringer. Dets kunder spænder over de sædvanlige mistænkte i big data-spillet – dem inden for marketing og handel, sikkerhedsvirksomheder og business intelligence. Validio afslører ikke mange navne, men bemærker nogle få: Budbee og Babyshop i e-handelsområdet; e-scooter selskab Voi; og el-startup Tibber.

Den udfordring, som Validio har identificeret, er en udfordring, som CEO og medstifter Patrik Liu Tran sagde, at han mødte tidligt i sit arbejdsliv. Han var en matematik- og computertroller, han dimitterede som 16-årig fra skolen og fremskyndede også sin tid på universitetet, idet han gik på arbejde i 2014/2015, mens han stadig var en teenager, konsulentvirksomhed om AI-projekter. Det var stadig en begyndende bestræbelse de fleste steder (helt ærligt, det er det stadig), og et af de store problemer, udover at få i feltet var parate til at gå ind i virksomheder for at arbejde med deres problemer, var manglen på integritet og kvalitet i de data, som de forsøgte at bruge i deres maskinlæringsmodeller, sagde han.

“Hos hver virksomhed, jeg rådgav, var det, der fangede min opmærksomhed, manglen på tillid til data, så meget, at folk gjorde meget lidt med dem, og der var ingen værktøjer til at hjælpe med det,” sagde han i et interview . Han tilføjede, at de første bestræbelser på at identificere problemet og forsøge at håndtere det (såsom Great Expectations open source-projektet, skabt af folkene, der står bag Superconductive), var lovende, men fokuserer ikke så meget på realtidsinformation som data på lagre.

“Men maskinlæring ligger i strømme, ikke lageret,” sagde han.

Ud over det er de generelt for afhængige af regler, som ingeniører og datavidenskabsmænd skal indstille og regelmæssigt overvåge og justere.

Validios tilgang er at skabe ikke ligefrem lavkodeværktøjer. “Vi bygger til dataingeniører. Det er meget teknisk,” sagde Tran lidt overrasket over mit spørgsmål om det. “Men vi fokuserer på en smidig brugeroplevelse.”

Det inkluderer brug af maskinlæring og statistisk analyse til at “lære” en brugers system til at finde og reagere hurtigere på de data, der kommer gennem pipelinen; sæt af regler, der oprettes automatisk, som en ingeniør kan bruge eller supplere med tilpassede regler; automatiserede tærskler og auto-opløsningsfunktioner og mere.

“Vi ønsker at gøre det så problemfrit som muligt for dataingeniører at udføre deres arbejde,” tilføjede han.

Virksomheden har ikke et større regelsæt, som det gælder på tværs af platformen, men har bygget det til at være skræddersyet til individuelle organisationer.

“‘Datakvalitet’ er svær at definere. Hvad der er godt for én virksomhed, kan være dårligt for en anden,” sagde Tran. “Data er aldrig perfekt, og det skal virksomheder også begynde at acceptere.” Men listen over dets investorer (inklusive nogle af dem, der er knyttet til strategiske navne) er et tegn på, at andre meget vel kan synge den samme melodi med den slags tænkning, og hvordan Validio specifikt bygger for at adressere det: værktøjer til at forbedre datakvaliteten, men bygget til den virkelige verden.

Der er et par andre virksomheder, der har identificeret markedet for datakvalitet og er ved at bygge for at imødekomme det – inklusive Great Expectations-skaberen Superconductive, som rejste $40 millioner tidligere i år; sammen med sværvægtere som Microsoft, SASog Talent — men indtil videre er Validios tilgang en, der ser ud til at ramme den rigtige akkord, nok til at udvide indsatsen i, hvad der stadig er et ungt rum.

“Da datateams i stigende grad flytter deres fokus mod datakvalitet, mener vi, at Validio er unikt positioneret til at blive den næste store globale softwarespiller fra Europa,” bemærkede Stephen Nundy, Lakestar-partner, i en erklæring. “Validio har bygget sin platform med en unik arkitektur, der muliggør styring af datakvalitet i datavarehuse, søer og vandløb både på de faktiske data og metadata i realtid. Vi ser frem til at støtte det fantastiske Validio-team i deres rejse med at bygge en global datainfrastrukturleder.”

lignende indlæg

Leave a Reply