Twitter bringer sin længe tabte Chirp Developer Conference tilbage i november – TechCrunch

1
Twitter bringer sin længe tabte Chirp Developer Conference tilbage i november – TechCrunch

Mens Twitter fortsætter med at bejle udviklere tilbage til sin platform, er virksomheden i dag annonceret tilbagevenden af ​​sin udviklerkonference, Chirp. Begivenheden blev første gang afholdt i 2010, men blev derefter aflyst allerede næste år, hvilket fik nogle Twitter-udviklere til at være vært for deres egen begivenhed i kølvandet på Twitters opgivelse. På det tidspunkt havde begivenheden været en afspejling af Twitters holdning til dets udviklerfællesskab generelt – uorganiseret og konstant i forandring, efterhånden som virksomhedens forretningsinitiativer ændrede sig.

I de efterfølgende år brændte Twitter udviklerne endnu mere ved at trække tæppet under fødderne på dem, der bygger tredjeparts Twitter-klienter. Derefter opløste det sine egne partnere, som havde aftaler om at videresælge Twitters brandslangedata – den ufiltrerede, fulde strøm af tweets og deres metadata – efter Twitters 2014-opkøb af partnernes konkurrent Gnip.

Twitter i dag har anerkendt disse tidligere fejltrin og indrømmet, at det er nødvendigt at genopbygge sit forhold til udviklerfællesskabet.

»Jeg tror, ​​vi skal vinde tillid. Og jeg synes, vi skal være gennemsigtige. Jeg tror, ​​vi skal bygge i det fri,” fortalte Amir Shevat, Twitters produktchef for sin udviklerplatform, til TechCrunch i april. Shevat havde talt med os om Twitter Toolbox – et nyt tilbud, der gav tredjepartsudviklere en chance for at blive opdaget og erhverve brugere direkte fra Twitters platform selv.

Den kommende Chirp-konference vil blive afholdt personligt i San Francisco og vil livestreame online. Registrering vil snart være åben via Twitters udviklerwebsted.

Virksomheden sagde, at den nye begivenhed vil omfatte en keynote, tekniske sessioner og muligheder for at møde Twitter Developer Platform-teamet for at få udviklernes spørgsmål besvaret. Community Meetup-grupper vil være vært for regionale begivenheder efter Chirp.

“Hos Twitter er vi forpligtet til at bygge måder, hvorpå udviklere kan forbedre Twitter-oplevelsen, skabe fællesskabsforbindelser, inspirerende samtaler og give udviklere mulighed for at gøre en forskel,” lyder Twitters meddelelse skrevet af marketingdirektør Amy Udelson. “Som en del af dette annoncerer vi en række initiativer, herunder tilbagevenden af ​​Chirp Developer Conference, som gør det muligt for udviklere at forbinde med vores team og andre i samfundet i det virkelige liv og online; lanceringen af ​​Chirp Developer Challenge for at inspirere og belønne innovation; og opdateringer til vores udviklerwebsted for at hjælpe fællesskabet med at fortsætte med at vokse med vores platform,”

Nyheden om begivenhedens tilbagevenden følger en række igangværende ændringer af Twitters API-platform, der kulminerede med lanceringen af ​​Twitter API v2 i 2020, en fuldt genopbygget version af Twitters fundament designet til at inkludere en række nye funktioner, der havde manglet fra den ældre API – som blandt andet samtaletråde, afstemningsresultater i tweets, fastgjorte tweets, spamfiltrering og mere kraftfuld stream-filtrering og søgeforespørgselssprog. Virksomheden har fortsat med at udvikle API’en i årene siden og tilføjet understøttelse af Twitters nyere funktioner som Twitter Spaces, Super Follow-samtalekontroller, afstemninger og andre funktioner.

I forbindelse med dets ændringer rullede Twitter ud nye prisniveauer der havde til formål at gøre det nemmere for forskellige typer udviklere, små som store, at komme i gang med platformen – herunder forskere og akademikere behov for større datasæt. Ikke alle disse er tilgængelige endnu – Twitters Elevated+ adgang, som tilbyder mere end 2 millioner tweets om måneden, for eksempel, er stadig på venteliste.

Men nu skal Twitter faktisk lokke udviklere til at bruge sin API-platform til at bygge deres apps og tjenester, og det er her, sådan en begivenhed som Chirp kunne komme ind.

Timingen af ​​denne nyhed er dog en smule usædvanlig, da Twitter stadig gennemgår et opkøb af Telsa og SpaceX-direktør Elon Musk, som har til hensigt at ændre virksomhedens fokus og retning for at være mere tilpasset bruger- og omsætningsvækst, og mindre med nogle af Twitters nyere produkteksperimenter. Det er uklart, hvordan Musks ejerskab af Twitter vil påvirke dets udviklerstrategi, hvis overhovedet. Men man skulle tro, at en udviklerkonference kunne have været noget, der ville have været bedre at være vært for, efter at støvet har lagt sig på opkøbet, og Twitters nye kurs var kortlagt.

lignende indlæg

Leave a Reply