Thepeer, en API-baseret startup, der forbinder afrikanske virksomheder, indsamler $2,1 mio., ledet af Raba Partnership – TechCrunch

1
Thepeer, en API-baseret startup, der forbinder afrikanske virksomheder, indsamler $2,1 mio., ledet af Raba Partnership – TechCrunch

Peer, en afrikansk opstart af teknologisk infrastruktur, der forbinder virksomheders tegnebøger, har rejst en seed-runde på $2,1 millioner under ledelse af Raba-partnerskabet. Nyheden kommer et år efter, at opstarten rejste $220.000 i pre-seed fra en håndfuld engleinvestorer, herunder Paystack CTO Ezra Olubi og Edenlife CTO Prosper Otemuyiwa.

Deltagende investorer i Thepeers seed-runde omfatter Rali_cap Ventures, Timon Capital, BYLD Ventures, Musha Ventures, Sunu og Uncovered Fund. Afrikanske fintechs Chipper Cash og Stitch investerede også.

Thepeer er ikke et rent fintech-spil; den sidder i skæringspunktet mellem data og økonomi. Dog problemerne Kosisochukwu Chike Ononye og Michael ‘Trojan’ Okoh ønskede at løse, da de første gang lancerede virksomheden i august 2021, påvirkede fintechs mere end noget andet segment. Ligesom andre API-baserede startups driver Thepeer infrastruktur til primært fintech-virksomheder, fra små til mellemstore.

Sidste år var antallet af afrikanske fintechs steg 17,3% til 573, fra 491 i 2019, ifølge den lokale publikation Disrupt Africa. De fleste af disse fintechs henvender sig til virksomheder og forbrugere og tilbyder forskellige tjenester såsom betalinger, neobanking, udlån, investering og handel. Mens de leverer digitale tegnebøger for at hjælpe med at lette pengeoverførsler, er der en mangel på mobil tegnebogs interoperabilitet uden for deres økosystem; i bund og grund er det svært at flytte penge fra en fintech-pung til en anden fintech- eller ikke-fintech-pung (i tilfælde af et indlejret finansspil).

Thepeer siger, at deres API’er giver et alternativt netværk, hvor fintechs og virksomheder kan indlejre forskellige sæt produkter i deres applikationer og websteder for nem pengebevægelse for deres kunder.

Sendedet tilbud, det lancerede med, giver kunder fra virksomheder, der integrerer med dets API’er, såsom Eversend (en grænseoverskridende fintech) og Nguvu Health (en teleterapiplatform), mulighed for at sende penge på tværs af begge platforme ved hjælp af identifikatorer som e-mails eller brugernavne.

“Jeg foretog et køb fra en leverandør og kunne ikke betale efter at have brugt flere apps og kunne ikke flytte penge fra en pung, hvor jeg havde kontanter til en anden,” sagde CEO Ononye, ​​der fortalte, hvorfor han og CTO Okoh startede virksomheden, til TechCrunch i et interview. “Efter at vi lancerede vores første produkt [Send], gik vi tilbage til tegnebrættet, fordi der var ting, vi skulle have fat i. I den proces opdagede vi flere forbruger- og forretningsproblemer.”

Efter Send, Thepeer samarbejdet med Flutterwave — enhjørningen, hvis API-gateways er de mest omfattende i Afrika til mobile tegnebøger og bankkonti — og bygget på sin platform for at få mere rækkevidde. Partnerskabet har hjulpet det med at lancere yderligere to B2B2C-produkter: Direct Charge og Checkout.

Direkte opladning lader kunder fra omkring 15 virksomheder finansiere deres tegnebøger fra hinanden. Sådan fungerer det. Som bruger af Nguvu Health er der forskellige metoder til at finansiere en tegnebog, såsom kort og bankoverførsler; Thepeer er en anden mulighed. Så når Nguvu Health-brugere vælger Thepeer, kan de vælge en hvilken som helst af de 15 tegnebøger, integrere dem med deres Nguvu Health-pung og starte en direkte debiteringstransaktion.

“En fantastisk ting ved Thepeer er, at det har gjort det nemmere for folk at betale for terapi på Nguvu Health-appen, som gør det nemt og overkommeligt for afrikanere at få adgang til terapi fra deres smartphones,” sagde Nguvu Health CEO Joshua Koya om Thepeers integration. “Vores brugere har nu muligheder med Thepeers integration med andre fintech-punge, hvor de kan betale for terapi.”

Checkout fungerer dog på samme måde på virksomheders websteder såsom online mad- og tøjbutikker. Thepeer dukker op som en betalingsmetode, når kunder handler online og lader dem betale for varer fra Bitsika, Eversend, Chipper Cash og Paga tegnebøger.

Den et år gamle fintech-startup har oplevet en gennemsnitlig vækst i transaktioner måned-til-måned på 161% siden lanceringen. Og med lanceringen af ​​Send, dets nye produkt fokuseret på at hjælpe virksomheder med at sende penge mellem hinanden via dets dashboard (ikke det forbrugervendte), er dets månedlige transaktionsvolumen vokset over 65x til “ottecifrede” millioner dollars.

“Vi ser vores produkt som en platform drevet af API’er, der hjælper med at forbinde fintechs, forbrugere og virksomheder ved at tilbyde problemfri pengebevægelse,” sagde Ononye. “I dag er der næsten 600 fintechs på tværs af kontinentet, hvoraf de fleste driver siled wallets. Vores mål er at gøre det muligt at forbinde og foretage betalinger fra enhver tegnebog. Vi bygger et operativsystem, så virksomheder kan tilbyde flere tjenester til deres kunder.”

Hvad der startede som en udfordring for grundlæggerne med at flytte værdi rundt i deres forskellige apps, er blevet en infrastruktur med flere virksomheder integreret og giver mere værdi for deres brugere. Denne udvikling er det, der fik Raba Partnership til at lede runden. George Rzepecki, dets grundlægger, sammenlignede i en erklæring Thepeers træk for at forene Afrikas tegnebogsøkosystem med, hvordan Flutterwave trådte ind i det fragmenterede betalingsområde for kort og mobilpenge i 2015.

“Med udbredelsen af ​​forbruger- og B2B fintechs på tværs af Afrika opbygger Thepeer et grundlæggende API-baseret betalingslag, hvor fintechs kan aktivere pengebevægelser indbygget fra deres respektive tegnebøger og apps,” fortsatte han. “Vi er utrolig glade for at støtte dette ambitiøse team, der bygger et næste generations netværk.”

Thepeer fortsætter Raba Partnerships lange liste over fintech-investeringer i Afrika. Selvom det har investeret i nogle forbrugerplatforme som Thndr og Djamo, er Raba en kendt bagmand af infrastrukturspil som Flutterwave, Yoco, Stitch, Axis Pay og OnePipe.

Hvad næste for Thepeer? Ifølge Ononye søger startup’et at udrulle flere funktionaliteter og tegnebøger i andre valutaer (den nuværende platform omhandler Naira-punge) samt ansætte flere talenter og investere i produktudvikling. “Vores fokus er fortsat på produktinnovation og servicering af vores kunder, der opererer på tværs af forskellige geografiske områder,” sagde han.

lignende indlæg

Leave a Reply