Paris-baserede Breega lukker €250M fond, åbner Barcelona-kontor for at støtte iberiske startups – TechCrunch

0
Paris-baserede Breega lukker €250M fond, åbner Barcelona-kontor for at støtte iberiske startups – TechCrunch

VC med oprindelse i Paris Breega var ikke enormt kendt i VC-verdenen (den lukkede først sin 1. fond i 2015), indtil den måske begyndte at tiltrække sig opmærksomhed med sin anden €110 millioner Seed-fond, lige under et år. Dets portefølje inkluderer nu en række opskaleringer, herunder Moneybox, Cuvva, Coverflex og Libeo. Måske er en del af dens ‘hemmelige sauce’, hvordan den har formået at sammensætte et internt team af eksperter inden for vækst, talent og kommunikation, hvoraf mere senere.

Det er nok at sige, at Breega ser ud til at slå alle de rigtige numre. Det har nu lukket en venturefond på 250 millioner euro, hvilket gør det muligt for det at gå fra at finansiere europæiske virksomheder i Seed-stadiet til nu at være i stand til at gå til Serie A-fasen og videre. Det har nu også åbnet et Barcelona-kontor (ved siden af ​​London og Paris) ledet af Partner og for nylig nomineret Head of European Venture, Isabelle Gallo. Breegas mål er at finansiere mindst 20 virksomheder i alt med den nye fond. Til dato har Breega støttet 70 lovende porteføljevirksomheder i 7 lande.

Breegas investorer omfatter institutionelle aktører EIF (European Investment Fund) Bpifrance, Group Crédit Agricole, Amundi, LCL, Isomer Capital og en række europæiske iværksættere, som Breega ikke har navngivet specifikt.

Den nye fond fordobler sin formue under forvaltning til en halv milliard euro. Dette er Breegas fjerde indsamling på syv år.

Den nye fond vil have et stærkt fokus på (om end ikke begrænset til) fintech- og forsikringsselskaber.
Breegas nye fond har også nu støttet Keebo (fintech), UKIO (proptech) og Mila (insurtech).

Ben Marrel, medstifter og administrerende direktør hos Breega sagde i en erklæring: “Vores fjerde og største fond til dato vil give os mulighed for at finansiere senere virksomheder på serie A-stadiet og derover og fortsætte med at støtte vores eksisterende porteføljestartups, efterhånden som de vokser. Disse nye penge vil også give os mulighed for at udvide yderligere ind i det stadig mere dynamiske iberiske teknologiske økosystem, et af de mest dynamiske i Europa.”

Aktuelle investeringer på det iberiske marked omfatter ejendomsteknologi Ukio, insurtech- og personaleydelsesplatform, Coverflex og fintech-investeringsplatformen Ninety-Nine.

Breegas interne, gratis ‘Scaling Squad’ består af et team af eksperter inden for vækst og parring, talent, marketing og kommunikation. Ben Stanway, grundlægger og Co-CEO af Moneybox siger, at dette “fungerede som en forlængelse af vores eget team.”

Som svar til mig via e-mail tilføjede Marrel: “Vi er også meget interesserede i at se, hvordan fremskridt inden for Blockchain-teknologi og kvantecomputere vil påvirke innovation – Breega er en tidlig investor i Alice&Bob, og vi er meget glade for at følge dem i kapløbet at skabe verdens første fejlfri kvantecomputer.”

lignende indlæg

Leave a Reply