Juul, den højtflyvende e-cig-producent, der startede i Stanford, ser sin amerikanske markedsandel blive fordampet – TechCrunch

0
Juul, den højtflyvende e-cig-producent, der startede i Stanford, ser sin amerikanske markedsandel blive fordampet – TechCrunch

Det er næsten Shakespeare.

Juul, e-cigaretfirmaet, der tog USA med storm for fem år siden – og som blev vurderet på sit højeste til 38 milliarder dollars – er ved at blive smidt ud af landet, ifølge WSJ. Ifølge forretningens rapport tidligere i dag kunne Food & Drug Administration allerede i dag meddele, at det San Francisco-baserede outfit ikke længere må sælge sine produkter i USA

“Markedsføringsafvisningsordren,” skriver WSJ, ville følge en næsten to-årig gennemgang af data præsenteret af Juul, som i 2019 sagde, at det var suspendering af al print, broadcast og digital reklame i USA, efter at forældre rundt om i landet klagede over, at deres børn var ved at blive udsat for – og afhængige af – Juuls produkter.

Virksomheden indvilligede også i at stoppe med at sælge sine søde e-liquid-bælge, herunder frugt-, creme-, mango- og agurkesmag.

Siden dengang har Juul – som solgte en 35%-andel i sin forretning til tobaksgiganten Altria i 2018 for 12,8 milliarder dollar – brugt millioner af dollars på at lobbye den føderale regering i håbet om at fortsætte med at sælge sin tobaks- og mentholsmag. produkter på det amerikanske marked.

Ifølge en rapport fra New York Times sidste sommer, Juul indsendte også en ansøgning på 125.000 sider til styrelsen; udskudt 40 millioner dollars for at afgøre blot én retssag; og betalte 51.000 USD for at få hele maj/juni 2021-udgaven af ​​American Journal of Health Behavior viet til 11 undersøgelser, der blev finansieret af virksomheden og havde til formål at vise, at Juul-produkter hjælper rygere med at holde op med traditionelle cigaretter.

Juul, som stod overfor tusindvis af retssager, indtil de blev kombineret i multi-distrikts retssager overvåget af en enkelt føderal dommer, også enige om at betale 22,5 millioner dollars i april for at bilægge en retssag anlagt af staten Washington, der påstod, at virksomheden med vilje havde målrettet teenagere med sine produkter og bedraget forbrugere om dets produkters afhængighed.

Som rapporteret dengang, i henhold til betingelserne i forligetindrømmede Juul ingen forseelser eller ansvar og sagde, at det afgjorde “med det formål at gå på kompromis” og for at undgå yderligere retssager (tvister, der kunne hæmme det fremskridt, det håbede at gøre med FDA).

Det var åbenbart alt for lidt, for sent, selvom FDA tilsyneladende vil tillade Juuls største rivaler, Reynolds American og NJOY Holdings, at blive ved med at sælge deres egne e-cigaretter med tobakssmag på markedet.

Forudsat at dets dage i USA er forbi, er kapitlet en utrolig tur for den nu syv år gamle virksomhed, som let havde vundet op mod 75 % af e-cigaretmarkedet i USA ved sit tredje år i branchen, tak i høj grad til det slanke design af dens nikotinvaporizer.

Faktisk var det i 2018 angiveligt på vej til at se mindst 1 milliard dollars i omsætning og havde støtte fra investorer med dybe lommer, inklusive Tiger Global og Fidelity Investments, penge den planlagde at bruge internationalt for at fange de omkring milliard rygere, der bor uden for USA

FDA, ledet på det tidspunkt af daværende kommissær Scott Gottlieb – som også er læge og VC – ville afspore disse planer. På Gottliebs vagt talte FDA religiøst om år-til-år brug af vapingpenne af gymnasieelever, såvel som en mindre, men alarmerende procentdel af børn i mellemskolealderen, der var begyndt at vape.

Juul skubbede i første omgang tilbage på dataene. Ved en begivenhed arrangeret af denne redaktør i efteråret 2018 – den eneste offentlige talerbegivenhed, hvor Juul-medstiftere og tidligere Stanford-designstuderende Adam Bowen og James Monsees har optrådt sammen – diskuterede de to stadig fordelene ved Juuls aromatiseret vaping pods og sagde, at de gjort det lettere for rygere at skifte til deres produkt og “reducerede skader”.

På det tidspunkt var fjernelse af smag “bestemt på bordet,” tilbød Monsees. Men han fortsatte med at sige, at “vi ikke har set beviser for, at der nødvendigvis er årsagssammenhænge for, at smagsstoffer er en indledning for mindreårige forbrugere. Cigaretter har været et stort problem for mindreårige forbrugere i nogen tid. Det, vi ser stærke beviser på internt, er en meget stærkere sammenhæng for voksne forbrugere, der holder sig væk fra cigaretter, når de bevæger sig længere fra alt, hvad der minder dem om cigaretter i første omgang, hvilket inkluderer smagen af ​​cigaretter.”

Det tog en anden 13 måneder for Juul at suspendere salget af disse aromatiseret produkter.

Ifølge læger og forskere er vaping mindre skadeligt end rygning, men de er lige så vanedannende og ukendte er der masser af. For eksempel tyder nye data på forbindelser til kronisk lungesygdom og astmasamt sammenhænge mellem dobbeltbrug af e-cigaretter og rygning med kardiovaskulær sygdomsiger Michael Blaha, MD, MPH, direktør for klinisk forskning ved Johns Hopkins Ciccaron Center for Forebyggelse af hjertesygdomme i en onlineforklaring, der er vært for lægecentret.

Med vaping tilføjer han: “Du udsætter dig selv for alle slags kemikalier, som vi endnu ikke forstår, og som sandsynligvis ikke er sikre.”

Det er ikke klart, hvor stor succes Juul har haft i udlandet. Juuls salg i Kina var standset få dage efter lanceringen i landet i 2019. Under pandemien planlagde den angiveligt at skrumpe sin europæiske tilstedeværelse og stop med at sælge i Østrig, Belgien, Portugal, Frankrig og Spanien, ifølge BuzzFeed News.

Europa, bemærkede forretningen dengang, har også strenge regler for e-cigaret, herunder mere aggressive nikotingrænser end i USA

lignende indlæg

Leave a Reply