Influencers, der sælger medicinsk, finansiel rådgivning har nu brug for certificering, siger Kina – TechCrunch

0
Influencers, der sælger medicinsk, finansiel rådgivning har nu brug for certificering, siger Kina – TechCrunch

Kina har taget endnu et skridt for at regulere, hvordan online influencers formidler information til deres følgere.

Regeringen har lagt en stor indsats i at moderere digitalt indhold gennem årene. Fremkomsten af ​​mere realtidsmedieformater, som livestreaming og smart videodeling, har gjort det sværere at luge ud af ulovlig og uønsket information. Som sådan bliver der konstant foreslået nye kontrolforanstaltninger, efterhånden som internetlandskabet udvikler sig.

Influencers og livestreamere, der distribuerer “professionelt” indhold inden for områder som medicin, finans, jura og uddannelse skal have de relevante licenser til deres angående områder, sagde et sæt nye Bestemmelser annonceret af Kinas nationale radio- og tv-administration, som udsteder tilladelser til indholdsudbydere, og ministeriet for kultur og turisme, som fører tilsyn med internetkulturen.

Platformoperatører bør være ansvarlige for at gennemgå tv-selskabernes erklæringer og efterfølgende indsætte de relevante oplysninger i de officielle registre. Kunstig intelligens-syntetiserede oplægsholdere og indhold er underlagt det samme sæt krav som menneskelige tv-selskaber, siger reglerne.

Den nye politik vil uundgåeligt hæve overliggeren for græsrødder, uafhængige indholdsskabere, men kan være god til at tackle desinformation, især når deres meninger potentielt kan have indflydelse på individers sundhedspleje og økonomiske beslutninger.

Online live-udsendelse har boomet i Kina i løbet af de sidste par år og er blevet standardmåden for mange til at forbruge information og shoppe efter tøj, produkter og mere – lidt ligesom tv-shopping i mobilinternet-æraen. I december 2021 var over 700 millioner mennesker i Kina livestreamingbrugere, 68 % af landets hele internetbefolkning, ifølge officielle data.

ByteDances videoapp Douyin, som er TikToks kinesiske version, og Tencent-støttede Kuaishou er to af de bedste livestreamingplatforme i landet. Andre store spillere som Huya og Douyu specialiserer sig i spilindhold.

Livestreaming er virkelig blevet en integreret funktion for platforme af alle slags for at engagere brugerne. En finansapp kan få deres analytikere til at dele formueforvaltningstips i live-sessioner, og en sundhedsapp kan på samme måde invitere læger til at holde foredrag i realtid.

Den anden nylige ændring af, hvordan Kina ønsker at kontrollere digitalt indhold, er en ny mekanisme, der vil undersøge brugerkommentarer, før de går live, ifølge en foreslået regelhvilket har sat gang i debat omkring rum til udtryk.

lignende indlæg

Leave a Reply