Einride til at betjene sine førerhusløse autonome pods på amerikanske offentlige veje – TechCrunch

1
Einride til at betjene sine førerhusløse autonome pods på amerikanske offentlige veje – TechCrunch

Einride, den svenske startup, der ønsker at elektrificere den autonome fragtindustri, vil begynde at drive sine specialbyggede, selvkørende pods på offentlige veje i USA i år som en del af et eksisterende partnerskab med General Electric Appliances (GEA).

Einrides pods er bygget uden en frontkabine til en menneskelig sikkerhedsoperatør, som virksomheden siger krævede godkendelse fra National Highway Traffic Safety Association (NHTSA) for at kunne operere på offentlige veje.

“Andre virksomheder eftermonterer eksisterende lastbiler for at blive autonome, men vi gør det modsatte,” sagde Robert Falck, CEO og grundlægger hos Einride, til TechCrunch. “Vi bygger en helt ny måde at udføre autonom forsendelse fra bunden, hvilket resulterer i denne nye type køretøjsdesign og funktionalitet.”

Mens der er en række autonome vognmandsfirmaer, der kører fragt i USA i dag, er det rigtigt, at de alle i øjeblikket er baseret på eksisterende lastbiler, og næsten ingen af ​​dem er elektriske.

Einride siger, at denne milepæl markerer første gang, en specialbygget autonom elektrisk lastbil har fået tilladelse til at køre på offentlige veje, men den minder om et autonomt køretøjsfirma Nuros 2020-anmodning om en midlertidig undtagelse fra visse standardkrav for lavhastigheds-køretøjer. Nuros køretøjer, som leverer mad og dagligvarer via offentlige veje, er også bygget uden plads til chauffør eller passagerer. Virksomheden havde derfor brug for NHTSA-godkendelse for at bruge en ny type køretøj, der ikke er bygget med visse menneskecentrerede funktioner, såsom spejle eller en forrude. Formentlig er Einrides godkendelse af lignende karakter, men virksomheden ville ikke bekræfte med TechCrunch. NHTSA var heller ikke i stand til at bekræfte dette over for TechCrunch, på trods af flere forsøg på at nå ud.

Einride sagde, at godkendelsen er betinget af, at virksomheden overholder en fastlagt placering og timing – Einrides pod vil køre på en blandet trafik, milelang vejstrækning mellem en GEA-fabrik og et lager i Selmer, Tennessee, begyndende i tredje kvartal 2022. Einride har piloteret sine pods med GEA siden november 2021 på virksomhedens indhegnede lager i Louisville, hvor Einride testede metallet i sin teknologi i et lukket anlæg med forudbestemte ruter og et kontrolleret miljø.

“Denne nye pilot vil tage os ud på offentlige veje for første gang i USA, hvilket tillader korte forsendelser på ruter, der bruger offentlige veje såvel som indhegnede områder,” sagde Falck og bemærkede, at poden vil fungere mellem et indhegnet lager og offentligt. veje. “Det, vi bygger med disse forskellige piloter, er en klar business case for, hvordan vores Einride Pods kan understøtte kommercialisering for kunder i en række forskellige miljøer.”

I løbet af den første to-ugers pilot vil poden bære last og koordinere med hold på lagrene for lastning og losning. En ekstern pod-operatør, som Einride siger er en nøgle til at hjælpe virksomhedens forretningsmodel med at blive skalerbar i fremtiden, vil overvåge driften og assistere eller guide, når det er nødvendigt under kritiske operationer med lav hastighed, ifølge virksomheden. For eksempel kan fjernoperatøren hjælpe køretøjet med at bakke op til en dock eller vente på, at arbejdere læsser poden af. Einride siger, at køretøjet kan fungere autonomt i de fleste andre situationer.

Det er ikke klart, hvor mange løb poden vil køre hver dag, men i henhold til grænserne for dens godkendelse med NHTSA, vil Einrides pod kun fungere i dagtimerne på hverdage, og den vil undgå ugunstigt vejr og vejforhold som kraftig regn, sne, tåge , hagl eller temperaturer under 0 grader Fahrenheit. Poden har imidlertid evnen til at fungere under sådanne forhold på grund af lidar og kameraer, sagde virksomheden.

Einride vokser også sit fodaftryk i USA gennem sit partnerskab med det havrebaserede mælkeselskab Oatly. De to udvidede deres partnerskab tidligere på måneden til elektrificere Oatlys nordamerikanske flåde med fem af Einrides tilsluttede elektriske klasse 8-lastbiler. I februar, Einride bestilte angiveligt 200 elektriske lastbiler fra BYD skal bruges i USA

lignende indlæg

Leave a Reply