Datastyringsleverandøren Ataccama modtager $150M infusion fra Bain – TechCrunch

1
Datastyringsleverandøren Ataccama modtager $150M infusion fra Bain – TechCrunch

I de seneste år har der været en eksplosion af værktøjer, der giver virksomheder mulighed for at forbinde, transformere, analysere og servere data fra alle slags kilder. Kombineret med det stigende pres på virksomheder for at transformere deres drift digitalt, kan dette føre til et kludetæppe af løsninger, der ikke er nemme at vedligeholde eller skalere. Forskning fra Forrester skøn at 73 % af virksomhedens data er ubrugte og aldrig analyseret, mens en anden undersøgelse fandt ud af, at 69 % af virksomhedslederne havde undladt at skabe “datadrevne” organisationer.

En delvis løsning kunne ligge i software designet til datastyring. Der findes masser, men det seneste til at tiltrække finansiering er Ataccama, som i dag annoncerede, at det rejste $150 millioner fra Bain Capital Tech Opportunities – hvilket repræsenterer en minoritetsinvestering i virksomheden. En kilde, der er bekendt med sagen, siger til TechCrunch, at runden værdisætter Ataccama til 550 millioner dollars.

Ataccama blev grundlagt i 2007 og udvikler datastyring, datakatalog, datakvalitet og datastyringsfunktioner til virksomheder.

“Ataccamas vækstpotentiale kan hurtigt accelereres ved at opskalere go-to-market funktionerne (brand, marketing, salg, kundesucces osv.) – det er det første område, hvor en del af midlerne vil blive rettet,” fortalte CEO Michal Klaus. TechCrunch i et e-mailinterview. “En anden stor mulighed er fortsat produktinnovation, der fokuserer på at bygge bro mellem datademokratisering og behovet for centraliseret datastyring og datakvalitetsstyring. Det tredje område … er strammere integrationer med store databehandlingsplatforme som Snowflake, Databricks og andre.”

Ataccama er et spin-off fra dataintegrationssystemintegratoren Adastra. Ifølge Klaus så grundlæggerne – David Holes, Jan Mrazek, Jan Cervinka, Petr Jech og ham selv – problemer med datakvalitet i deres dataintegrationsprojekter, der fører til forsinkelser eller fejl i at levere de ønskede forretningsresultater for kunderne. Efter at have skabt et proof-of-concept-produkt i Adastra besluttede teamet, at muligheden var betydelig nok til at starte en dedikeret, produktfokuseret virksomhed: Ataccama.

Ataccamas platform falder ind under kategorien “datastof”, en kombination af teknologier, der hjælper med at identificere, forbinde, rense og berige data for at afdække relationerne mellem datapunkter. Ataccama leverer blandt andet datakvalitetstjek, overvågning og afhjælpning. Platformen kan automatisk opdage data på tværs af en række lokale og offentlige cloud-kilder samt transformere disse data og indfange eller skabe metadata (f.eks. afstamning) fra dem.

Ataccamas backend-styringsdashboard. Billedkreditering: Ataccama

Ved at bruge Ataccama kan brugere importere og etablere forretningsbegrebsdefinitioner, adgangspolitikker, datakvalitetsregler, datamodeller og andre metadata. Ataccama kan behandle dataformater for at tilpasse sig en fælles standard og løbende rapportere datatilstanden for overholdelse af regler, aggregeringer og visualiseringer. (For eksempel kan en tekniker modtage en advarsel som “Datasæt indeholder en masse ugyldige værdier” eller “Dette datasæt indeholder kreditkortoplysninger”). Platformen kan også forsøge at tilføje manglende information fra eksterne datakilder og referencedata, og udfylde huller i datasæt.

“Vi bruger kunstig intelligens til at gøre det muligt for både tekniske og ikke-tekniske brugere at finde de data, de har brug for, forstå dem og vurdere og forbedre deres kvalitet,” sagde Klaus. “Forretnings- og regeringsledere ved, at data er en kilde til innovation og konkurrencefordel. Samtidig er det hverken muligt eller optimalt at drive databaseret innovation centralt. Det skal snarere komme fra bemyndigede teams og enkeltpersoner – de skal kunne have adgang til alle slags datakilder og have lov eller endda opmuntret til at bruge dataene, behandle dem, få indsigt, bygge apps og mere . Alt dette repræsenterer en stor overholdelses-, sikkerheds- og styringsrisiko.”

Datastof har sine ulemper – først og fremmest implementeringskompleksitet. For eksempel kræver datastrukturer eksponering og integration af forskellige data og systemer, som ofte kan formatere data forskelligt. Denne mangel på indbygget interoperabilitet kan tilføje friktion som behovet for at harmonisere og deduplikere data.

Desuden konkurrerer Ataccama med formidable leverandører i det rendyrkede datahåndteringsområde. Informatica er børsnoteret, mens Collibra for nylig rejste $250 millioner til mere end det dobbelte af sin værdiansættelse. Der er også Reltio, som nåede $100 millioner i årlig tilbagevendende omsætning i år.

Klaus hævder, at Ataccama er en forretning med støvler, som ikke havde modtaget nogen ekstern investering indtil dette tidspunkt. Virksomheden har cirka 200 erhvervskunder inden for bank, finansielle tjenesteydelser, forsikring, biovidenskab, sundhedspleje og detailhandel, med omkring 200 yderligere business-to-business-kunder, der bruger Ataccama-teknologi leveret via OEM-partnere.

“Ataccama har været operationelt rentabel siden 2011, konsekvent genereret positive pengestrømme og været i stand til at investere i forskellige vækst- eller transformationsinitiativer. Væksten er accelereret i de seneste 18 måneder med 86 % årlig tilbagevendende omsætningsvækst år over år,” sagde Klaus. “Pandemien i sig selv bremsede oprindeligt virksomhedens vækst i omkring seks måneder, men den ophobede efterspørgsel efter vores teknologi kompenserede for det i de to efterfølgende kvartaler. Hvad angår afmatningen i økonomien, forbereder vi os på forskellige scenarier, men generelt kan effekten potentielt være, at den forventede vækst kan blive langsommere. Samtidig vil vi fortsætte med at investere i vores produkt, som faktisk vil hjælpe organisationer til at arbejde med større effektivitet på grund af automatisering.”

Dewey Awad, en administrerende direktør hos Bain Capital Tech Opportunities, tilføjede i en e-mail-erklæring:

Det er tydeligt, at virksomheder prioriterer større kontrol over deres data på tværs af hybrid- og cloudmiljøer, med evnen til at udlede dybere og mere præcise indsigter fra disse data. Denne efterspørgsel opstår på tværs af organisationen og kræver et datastyringssystem, der er intuitivt for medarbejdere på tværs af flere funktioner og afdelinger … Vi er glade for at samarbejde med [Klaus] og hans team til at fordoble produktinnovationen og gå-til-markedet for at accelerere de store muligheder for hvide områder, de ser i næsten alle brancher.

I de næste par måneder siger Ataccama, at de planlægger at udvide sin arbejdsstyrke fra 468 personer til over 500.

lignende indlæg

Leave a Reply