Amazons første fuldt autonome lagerrobot hedder Proteus

1
Amazons første fuldt autonome lagerrobot hedder Proteus

Amazon har meddelt dens “første fuldt autonome mobile robot”, beregnet til at flytte store vogne gennem sine lagre. Robotten hedder Proteus, og Amazon siger, at den sikkert kan navigere rundt i menneskelige medarbejdere, i modsætning til nogle af sine tidligere robotter, som den holdes adskilt i et burområde.

Amazon siger, at Proteus-robotter har “avanceret sikkerhed, perception og navigationsteknologi”, og en (mærkeligt tavs) video viser robotterne, der skinner med grønt lys foran sig selv, mens de bevæger sig rundt. Når et menneske træder ind i strålen, holder robotten op med at bevæge sig, og genoptager derefter, efter at personen er flyttet væk.

Virksomheden har også annonceret flere andre robotsystemer. Den ene, kaldet Cardinal, er en robotarm, der kan løfte og flytte pakker, der vejer op til 50 pund, som Amazon håber at kunne implementere i varehuse næste år. Virksomheden siger, at dets computersynssystemer lader det udvælge og løfte individuelle pakker, selvom de er i en bunke.

Amazons indlæg viser sig også teknologi, der kunne lade medarbejdere droppe de håndscannere, de bruger til at logge stregkoder. I stedet står arbejderne foran et kamerasystem, der genkender pakkerne uden at holde pause for at scanne etiketten. Der er ikke mange detaljer om, hvordan det fungerer, bortset fra en kombination af maskinlæring og et 120 fps kamerasystem, men effekten ligner, hvad vi har set fra virksomhedens Just Walk Out-teknologi, der lader det bygge kasseløse butikker . Vi har kontaktet Amazon for at spørge præcis, hvad systemet kigger på, og vil fortælle dig, hvis vi hører tilbage.

Som det ofte er tilfældet med ny robotteknologi, er der potentielle arbejdsproblemer. På trods af de seneste rapporter om, at Amazon kunne snart kæmpe for at finde arbejdskraft, siger virksomheden, at det ikke søger at bygge robotter i stedet for at ansætte folk. Leder hos Amazons robotafdeling udtrykkeligt fortalt Forbes at “at erstatte folk med maskiner er blot en fejlslutning”, der kan føre til, at en virksomhed går konkurs. Robotter kan dog spille en rolle i at sætte et arbejdstempo, som mennesker kæmper for sikkert at følge med, noget vi allerede har set ske i virksomheden med automatiserede ledelsessystemer. Det nye scanningssystem ser især ud til at kunne skabe urealistiske forventninger til, hvor hurtigt arbejderne skal bevæge sig.

På sin side hævder Amazon, at alle dets nye robotter faktisk kan hjælpe med at forbedre sikkerheden. Cardinal opererer på steder, hvor arbejdere ellers ville løfte og vride tunge pakker, en bevægelse, der kan føre til skader, og Proteus kunne “reducere behovet for, at folk manuelt flytter tunge genstande.” Virksomheden arbejder også på en robot, der ville levere containere til arbejderne i stedet for at få dem til at bøje eller klatre for at nå genstande.

Amazons administrerende direktør lovede for nylig systemisk at tage fat på skadesraterne på virksomhedens varehuse, selvom han har minimeret rapporter om, at dets arbejdere er såret dobbelt så meget som industrien ved at kalde virksomhedens rater “misforståede.”

lignende indlæg

Leave a Reply