Alle de ting, Apple Sherlocked på WWDC 2022 – TechCrunch

0
Alle de ting, Apple Sherlocked på WWDC 2022 – TechCrunch

Apple introducerede nogle fantastiske opdateringer på tværs af iOS, iPadOS, watchOS og macOS på den verdensomspændende udviklerkonference (WWDC) i sidste uge.

Virksomheden annoncerede et par nye funktioner, der aldrig er set før på iOS som Stage Manager for bedre multitasking og sikkerhedstjek for at komme væk fra misbrugere. Men der er andre, som Apple simpelthen Sherlocked – betegnelsen for, når Apple inkorporerer funktioner, der har været kendetegn for tredjeparts-apps, hvilket gør, at disse apps ikke længere er nødvendige at bruge til disse funktioner. Mange mennesker på Twitter blev overrasket over, hvor mange apps der fik Sherlocked i år.

Det er svært at sige, om Apples ingeniører sad i et mødelokale og blev “inspireret” af en app, eller om en funktion allerede var en del af produktkøreplanerne. Uanset hvad, er det sandsynligt, at mange flere mennesker vil bruge en system-bagt funktion end at prøve at finde en app til et bestemt problem – medmindre sidstnævnte tilbyder nogle unikke ekstra funktioner.

For de uindviede, her er baggrundshistorien om, hvordan “Sherlocked” blev et populært ord blandt Apple-entusiaster. Virksomheden udgav en finder-app ved navn Sherlock til macOS 8 i slutningen af ​​90’erne. Værktøjet havde mulighed for at søge på nettet og filer på dit lokale system.

I mellemtiden havde et firma ved navn Karelia Software en finder-app ved navn Watson – prissat til $29 – med nogle overlegne funktioner som plug-ins til bedre internetsøgning. I 2002 udgav Apple Sherlock 3 med lignende funktioner som Watson, hvilket gjorde Karelen overflødig og tvang den til at lukke ned til sidst.

Så ordet Sherlocked kom ind i billedet, hver gang Apple udgav en funktion, der potentielt kunne lukke en app ned eller gøre den ubrugelig.

Nu det er af vejen, her er en liste over funktioner og apps Apple Sherlocked.

Funktion: Kontinuitetskamera

Sherlocked app: Camo

Apples nye kontinuitetsfunktion giver dig mulighed for at bruge din iPhone som et webcam, hvilket var Camos vigtigste pitch. iPhone-producenten samarbejder med Belkin for at frigive en speciel holder senere i år, som vil holde din iPhone oven på din Macbook-skærm. Plus, det vil frigive en API til Camera Continuity, så andre apps nemt kan drage fordel af denne funktion.

Billedkreditering: Æble (åbner i nyt vindue)

Men Camo er ikke helt død. Den er tilgængelig på Windows og også kompatibel med Android-telefoner. Da Camera Continuity kun vil fungere med en iPhone-Mac-kombination, skal alle andre kombinationer af desktop- og mobilsystemer bruge Camo eller en tilsvarende app. Plus, det kunne tilbyde flere videotuning-funktioner til sine professionelle brugere, så de kan få deres penge værd.

Funktion: Apple Betal senere

Sherlocked apps: Klarna, Clearpaymange andre

Rapporter tidligere på året antydede, at Apple vil lancere en betal senere-tjeneste. Virksomheden gik et skridt videre og åbnede endda et nyt udlånsdatterselskab.

Apple Pay Later-tjenesten giver dig mulighed for at foretage køb, som du kan betale i fire lige store rater fordelt over seks uger, men du behøver ikke at bære nogen renter eller servicegebyrer.

Klarna tilbyder en lignende aftale med sin Køb nu, betal senere (BNPL)-tjeneste. En måde at konkurrere med Apple på kan være at tilbyde bedre vilkår til sine kunder. (Værd også at påpege, at Klarna og andre også tilbyder en bredere vifte af funktioner og tjenester både til forbrugere og virksomheder.)

Funktion: Visuelt opslag

Sherlocked apps: Fjern.bg

Apples sjoveste funktion, der kommer ud af WWDC, lader dig “samle” et objekt fra et foto eller en video og dele det som et billede. Det endelige billede er kun af objektet med baggrunden fjernet – noget remove.bg-tjenesten gør rigtig godt. Så hvis du har en iPhone, fjerner iOS 16 ethvert behov for det.

Nu kan du gøre dine kæledyr til klistermærker med iOS 16

Nu kan du gøre dine kæledyr til klistermærker med iOS 16

Funktion: Medicin sporing

Sherlocked apps: MyTherapy, Pilleæske

Apple vil gøre medicinlogning og påmindelser meget let med iOS 16. For brugere, der er baseret i USA, vil funktionen også give dig besked om kritisk interaktion mellem medicin – for eksempel hvis det ikke tilrådes at indtage alkohol, mens du tager en bestemt pille.

iOS 16 hjælper dig med påmindelser, så du ikke glemmer at tage kritisk medicin

iOS 16 hjælper dig med påmindelser, så du ikke glemmer at tage kritisk medicin

Nogle medicinsporingsapps har smarte funktioner som lagersporing, men Apple kan nemt inkorporere det i fremtidige udrulninger.

Funktion: Fri form

Sherlocked app: Figmas FigJammange andre

Freeform er Apples nye app til samarbejde, der lader dig og dine holdkammerater arbejde på en digital tavle sammen. Du kan tilføje dine egne noter, inkludere fotos, tegne doodles og endda FaceTime nogen direkte fra appen. Den vil være tilgængelig senere i år på iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura.

Apple fri form

Billedkreditering: Æble

Apples meddelelse kommer måneder efter, at Figma udgav sit eget samarbejdsværktøj FigJams app på iPad i marts. Andre apps som Gode ​​Noter og Forklar alt har også lignende funktioner.

Professionelle brugere kan stadig holde sig til deres eksisterende løsninger, hvis Freeform ikke har nemme migreringsværktøjer til at portere projekter fra andre apps.

Funktion: Søvnsporing

Sherlocked app: Oura, Hov

Apple introducerede søvnsporing med WatchOS 7 – og selvom du ikke har et Apple Watch på, kan Health-appen overvåge søvn baseret på sengetidstilstandsplan og din telefons brug. Alt dette var ret grundlæggende: Apple gav dig bare grundlæggende statistikker som gennemsnitlig tid i sengen.

Med iOS 16 og WatchOS 9 får du bedre statistik om din søvn, inklusive varigheden af ​​forskellige søvnstadier som REM, Core eller Deep sleep, og din puls under søvn.

Ny søvnsporing kommer med iOS 16 og WatchOS 9

Ny søvnsporing kommer med iOS 16 og WatchOS 9

Indtil nu har tjenester som Oura og Whoop – som begge var afhængige af yderligere hardware som en ring eller armbånd – leveret detaljeret søvnanalyse. Så eksisterende brugere kan nu blive påvirket af Apples udmelding. Men hvis nogen er på markedet efter en ny bærbar, kan udtømmende søvnsporing være en afgørende faktor, der kunne lokke dem til at købe et Apple Watch.

Tidligere har der været debatter om, hvorvidt virksomheden bruger App Store for at kopiere ideer fra bemærkelsesværdige apps kontra hvis disse nye funktioner er en naturlig udvikling af Apples system.

I årenes løb har Apple ikke veget tilbage for at påpege, at dets App Store understøtter mange udviklere og job. Men nylige antitrust-diskussioner tyder på, at mange udviklere er utilfredse med virksomhedens konkurrencebegrænsende strategi med at gå ind i nye vertikaler.

Da Apple fortsætter med at introducere nye funktioner, apps og tjenester, bliver det nødt til at være forsigtigt med, hvordan det positionerer sig over for eksisterende spillere på markedet for at undgå kontrol fra antitrust-vagthunde.

lignende indlæg

Leave a Reply