Activision Blizzard-aktionærer afviser bestyrelsesplads for medarbejdere – TechCrunch

1
Activision Blizzard-aktionærer afviser bestyrelsesplads for medarbejdere – TechCrunch

Da Activision Blizzard udsættes for adskillige seksuelle chikane retssager og undersøgelser, har medarbejderaktivister samlet sig for at få en plads i virksomhedens bestyrelse for at repræsentere medarbejdernes stemme. På trods af store sejre, som testere af Raven Software QA, en Activision-afdeling, der vandt det første fagforeningsvalg hos et stort amerikansk spilfirma, afviste aktionærerne arrangørernes anmodning om at give arbejderne en stemme i bestyrelsen. Lige 5 % af aktionærerne stemte for at udvide en bestyrelsesplads til medarbejderne.

De dårlige nyheder for aktivistansatte stoppede ikke der. I november, en Wall Street Journal rapport fandt ud af, at topledere i Activision Blizzard ikke underrettede bestyrelsen om påstået voldtægt i virksomheden, og en minoritetsgruppe af aktionærer krævede, at bestyrelsesmedlemmerne Brian Kelly og Robert Morgado gik på pension inden udgangen af ​​2021. Nu, måneder efter denne deadline, har de været genvalgt til bestyrelsensammen med den kontroversielle CEO Bobby Kotick.

Aktionærerne godkendte dog et forslag fra New York State Comptroller Thomas DiNapoli, som vil kræve, at spilgiganten deler information om medarbejderkompensation, det samlede antal forlig om seksuel chikane, samlede verserende klager og generelle fremskridt med at forbedre virksomhedskulturen.

Dette forslag kan tvinge Activision Blizzard til at have en vis grad af ansvarlighed. Men dette er også en virksomhedsbestyrelse, der undersøgte sig selv og fandt ud af, at det ikke fejlede noget, bortset fra “nogle underbyggede tilfælde af kønschikane.” Og dog rapporter om giftig opførselforsøgt fagforeningsprængning og medarbejdernes uroligheder hos Activision Blizzard er voldsomme.

Efterhånden som flere teknologiarbejdere når historiske førstepladser inden for fagforeningsorganisering – som fagforeningsdannelsen af ​​en Apple Store i denne uge – kan bevægelsen ledet af Raven Software QA-testere fortsætte inden for Activision Blizzard. Microsoft, den formodede køber af Activision Blizzard, gik ind i en aftale om arbejdsneutralitet i sidste uge med Communication Workers of America, som hjalp Raven Software-arbejdere med at organisere sig. I henhold til denne aftale vil Microsoft ikke aktivt forsøge at forhindre medarbejdere i at blive fagforeninger.

lignende indlæg

Leave a Reply