Accel udruller en ny fond på 4 milliarder dollars i den sene fase, ligesom visse rivaler mister momentum – TechCrunch

1
Accel udruller en ny fond på 4 milliarder dollars i den sene fase, ligesom visse rivaler mister momentum – TechCrunch

Accel, det 39-årige venturefirma, har netop trukket et stort magttræk. Det meddelte, via en simpel blogindlægat den netop har lukket en ny global fond med 4 milliarder dollars i kapitaltilsagn.

Fonden, der lukkede i sidste uge, ville være bemærkelsesværdig på ethvert marked. Det er mange penge. Men i et øjeblik, hvor to af Accel’s hårdeste rivaler — SoftBank og Tiger Global Management — er lavt kapitalmå det være et særligt sødt øjeblik for firmaet, som nu beskæftiger omkring 100 investorer (og 200 ansatte i alt) på tværs af kontorer i San Francisco, Palo Alto, London og Bangalore.

Faktisk, forudsat at markedet gennemgår en nulstilling og ikke en større, årelang korrektion, kunne Accels timing næppe være bedre. Spørgsmålet er kun, om det skulle have skruet ned for sine ambitioner, da markedsforholdene ændrede sig i foråret. (Vi kontaktede Accel tidligere i dag for en kommentar, men en talsmand pegede os tilbage til firmaets blogindlæg.)

Det ville ikke være første gang, at Accel har givet penge tilbage til sine investorer midt i markedsturbulens. I 2001 rejste Accel det, der dengang var dets største fond nogensinde – en 1,4 milliarder dollars-bil – kun for at reducere fondens størrelse til 950 millioner dollars i 2002, efter at det teknologiske marked – som først blev syrnet i foråret 2000 – ikke formåede at komme tilbage og frustreret begrænset. partnere, eller LP’er, gik videre til lave en stank.

Det er højst usandsynligt, at LP’er vil trække sig tilbage denne gang i betragtning af, hvad der derefter skete. Inden Accel nedskærer denne fond på 1,4 milliarder dollars, foreslog Accel at opdele den i to fonde på 700 millioner dollar: En til at investere som planlagt og en anden fond på 700 millioner dollar til at begynde at investere i 2004. LP’erne, der stemte imod den idé – og flertallet af dem gjorde det. — sparker sikkert stadig til sig selv.

En af dem er Chris Douvos, en investor for Princetons kapitalfond på det tidspunkt. Efter striden om 2001-fonden videregav han Accels næste fond, hvoraf Accel førte Facebooks 12,7 millioner $ Serie A-runde i 2004. Det blev en af ​​de bedst præsterende venturefonde nogensinde (auh). I mellemtiden mistede Douvos sin adgang til Accel. (“Lad os bare sige, at jeg ikke er på deres hurtigopkald“, spøgte han med denne reporter i 2016.)

Alligevel er det svært ikke at undre sig over, hvor meget bedre Accels afkast kunne være, hvis det rejste mindst en lille mindre, især i betragtning af, at det nu har været meget aggressivt fundraising i årevis.

Sidste år udrullede den 3 milliarder dollars i fonde på tværs af en 650 millioner dollars tidligt amerikansk fond (dens 15.), en syvende tidligt europæisk og israelsk fond, der også lukkede med 650 millioner dollars, og en 1,75 milliarder dollars global “vækstfase” ”-fond designet til at bakke op om virksomheder som Qualtrics og 1Password, hvor en moden virksomhed tidligere er blevet skubbet ud, og Accel hjælper med at dreje sine urskiver med en massiv kapitaltilførsel. (I modsætning hertil sigter Accels nye globale “sen-fase”-fond på 4 milliarder USD på at investere penge i virksomheder, der har lukket tidligere venturerunder.)

Uanset hvad, er disse enorme venturefonde efter historisk standard, og de bliver hurtigt implementeret. (Accel lukkede sin tidligere globale senfasefond med $2,3 milliarder for blot halvandet år siden, i december 2020.)

Retfærdigvis har Accel oplevet nogle massive afkast. Det ejede 24 % af Slack på tidspunktet for dens direkte notering i 2019 og angiveligt vendt tilbage 4,6 milliarder dollars til sine kommanditister på det væddemål alene. Accel ejede også 20 % af Crowdstrike, da virksomheden iscenesatte en traditionel børsnotering i 2019, og selv med tech-aktier, er Crowdstrikes markedsværdi i øjeblikket $38 milliarder. Det er let at forstå, hvorfor investorer samlede sig bag Accel i foråret, selvom deres samlede aktiver kan være blevet hårdt ramt af bredere markedsforhold.

Hvad angår hvorvidt Accel er begyndt at overdrive det på fundraising-fronten, eller al den kapital vil gøre det muligt for firmaet at dominere i de kommende år, er et af de spørgsmål, som kun tiden kan besvare. Det interessante i mellemtiden er, hvor meget mere integreret virksomheden er vokset i de senere år.

Mens Accels London-team (etableret i 2000) og Indien-teamet (etableret i 2008), opfører sig som franchisetagere på en måde og er ansvarlige for at rejse deres egne tidlige midler (Indien-holdet annoncerede en syvende fond på $650 millioner i marts), Accels globale senfasefonde er fællesskabsejendomme.

Det betyder, at hvert hold kan benytte firmaets nyeste fond for at foretage investeringer i de sene stadier; de vil også hver især være ansvarlige for at generere deres afkast.

I en verden, hvor gigantiske virksomheder nu dukker op overalt, giver det meget mening. For eksempel, da Flipkart solgte for 16 milliarder dollars til Walmart i 2018, kom overskuddet fra dette salg ikke kun Accels LP’er til gode, men også alle, der arbejder for Accel.

lignende indlæg

Leave a Reply