5G private netværk muliggør forretning overalt

2
5G private netværk muliggør forretning overalt

Fremstillingsindustrien udforsker 5G-teknologi i et accelereret tempo, hovedsageligt for at muliggøre AI-drevne use cases som f.eks. lukket kredsløb fremstilling, adaptiv fremstilling, prædiktiv analyse til vedligeholdelse og udvidet virkelighed (XR)-baseret træning og sikkerhed for arbejdere, siger Jagadeesh Dantuluri, general manager for private og dedikerede netværk hos Keysight Technologies. “Det handler ikke om et statisk samlebånd, der udfører den samme handling gang på gang, men en, der kan ændre sig baseret på deres behov,” siger han. “Private netværk muliggør i det væsentlige nye forretningsmodeller inden for fremstilling.”

Alligevel rækker fordelene ved private 5G-netværk ud over fremstilling. Fordi teknologien tilbyder mere pålidelig forbindelse, hurtigere datahastigheder og lavere latens og større skalerbarhed, sikkerhed og netværkskontrol end tidligere kommunikationsteknologier, vil 5G private netværk drive innovationer i mange industri- og virksomhedssektorer.

Fordelene ved private 5G-netværk

Et privat mobilnetværk er bygget på 3rd Generation Partnership Project (3GPP)-definerede standarder (såsom LTE eller 5G), men det tilbyder dedikeret dækning på stedet. Dette er vigtigt for fjerntliggende faciliteter, hvor offentlige netværk ikke eksisterer, eller hvor indendørs dækning ikke er robust. Et privat netværk gør også udelukkende brug af den tilgængelige kapacitet; der er ingen stridigheder fra andre netværksbrugere, som på et offentligt netværk. Private operatører kan også implementere deres egne sikkerhedspolitikker for at autorisere brugere, prioritere trafik og, vigtigst af alt, for at sikre, at følsomme data ikke forlader lokalerne uden autorisation.

​​Den dedikerede karakter af 5G private netværk kombineret med en tilpasset service, iboende kontrol og URLLC-funktioner giver mere pålidelig industriel trådløs kommunikation til en bred vifte af anvendelsestilfælde, siger Dantuluri “Applikationer inkluderer trådløs, real-time, closed-loop kontrol og procesautomatisering og AI-baseret produktion og AR/VR-baseret design til onsite- og fjernarbejdere,” forklarer han. “Derudover giver lavprisforbindelse det muligt for sensorer nemt at blive implementeret i en bredere vifte af scenarier, hvilket giver virksomheder mulighed for at skabe innovative applikationer og indsamle realtidsdata.”

​Industrien er på vej mod en massiv digital transformation, og integrationen af ​​informationsteknologiske (IT) systemer med operationelle teknologiske (OT) systemer vil fremskynde denne proces. Digitale teknologier vil også muliggøre mange nye use cases, såsom automatiseret fremstilling.

Et privat 5G-netværk gør det muligt for en facilitet at synkronisere og integrere sporingsdata i sin arbejdsgang, så produktionslinjer kan konfigureres i realtid, siger Dantuluri. “Da fabrikkens samlebånd og infrastruktur, såsom robotarme, autonome mobile robotter (AMR’er), autonome guidede køretøjer (AGV’er) og sensorer, er trådløst forbundet, er det meget nemmere at konfigurere eller flytte samleelementer efter behov. Denne use case kræver meget pålidelig, lav-latens trådløs forbindelse og dækning og potentielt høje datahastigheder i både uplink og downlink, og måske understøttelse af Tidsfølsomme netværk (TSN) i fremtiden. Denne use case-applikation kan kun opnås med 5G private netværk.”

Uden for industrisektoren muliggør private 5G-netværk mobile augmented-reality (AR) og virtual-reality (VR) applikationer, hvilket f.eks. giver ingeniører mulighed for at se overlejrede tegninger, soldater at have heads-up-skærme og virksomheder at holde virtuelle møder i marken eller arbejde på afstand. “Hvis en maskine skal repareres, og en tekniker eller en fabriksarbejder har AR-briller, kan de få teknisk information overlejret på den virkelige enhed for at se, hvad der er galt,” siger Dantuluri. “Og datacentret kan sende instruktioner om, hvordan reparationerne udføres, trin for trin.”

Efterhånden som virksomheder indser fordelene ved omfattende, lav latens, høj båndbredde og sikker forbindelse, vil applikationerne af 5G private netværk udvides. Ved udgangen af ​​2024 forventer analytikere, at investeringer i 5G private netværk vil stige til titusindvis af milliarder af dollars. En separat analyse foretaget af investeringsfirmaet JP Morgans forskningsarm forudsiger, at den globale virksomhedsmulighed for 5G vil overstige $700 milliarder i 2030.

Leave a Reply